Hírek
2023. nov. 17.
Miczán Róbert
Kézügyesség, esztétikai érzék, pontosság, jó ízérzékelés, kreativitás ….
Ez egy jó cukrász jellemzői

Kézügyesség, esztétikai érzék, pontosság, jó ízérzékelés, kreativitás ….
Ez egy jó cukrász jellemzői
A turizmus - vendéglátás alapoktatásban résztvevő 9. évfolyamos tanulóink az elméleti
alapozást követően tankonyhai gyakorlaton megtapasztalhatták a cukrász szakma alkotói
tevékenységének örömét, a sajtos pogácsa készítése során.
A tanulók nagy odafigyeléssel, felelősséggel mérték ki a szükséges alapanyagokat, készítették
elő az élesztőt, gyúrták össze a tésztát (dagasztották) és kelesztették a megfelelő ideig. Ezt
követően a tésztát nyújtották, formázták, tojással kenték, a tetejét megszórták reszelt sajttal,
majd pihentették, megsütötték és tálalták.
A tanulóknak élményt jelentett, hogy közösen megízlelhették, értékelhették egymás
készítményeit.
GALÉRIA
Pogácsa



KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Kirepülő Show a Kolorplatzon
Látványos ünnepi műsorral köszöntötte városunk a végzős középiskolásokat.
2025. ápr. 3.
Dányi Donát

Történelem szakos oktatót keresünk!
Jelentkezzen a megadott elérhetőségeken!
2025. márc. 27.
Miczán Róbert