SZC logo

Ózdi Szakképzési Centrum

OM kód: 203046/004 | 3700 Kazincbarcika Irinyi János út 1.

Intézmény logo

Ózdi SZC Surányi Endre Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatok

Hírek

2023. márc. 30.


Csík Beáta

    Tavaszköszöntő irodalmi délelőtt

    Tisztelettel és szeretettel meghívjuk intézményünk tanárait, diákjait, és valamennyi kedves érdeklődőt az Ózdi SZC Surányi Endre Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tavaszköszöntő irodalmi délelőttjére!

    Tavaszköszöntő irodalmi délelőtt

    Meghívó

    Tisztelettel és szeretettel meghívjuk  intézményünk tanárait, diákjait, és valamennyi kedves érdeklődőt az Ózdi SZC Surányi Endre Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tavaszköszöntő irodalmi délelőttjére!

    Ideje: 2023. április 05. (szerda) 9 óra

    Helye: a 19-es tanterem

    Program:

    - Köszöntő: Sándorné Nagy Zsuzsanna,  az Ózdi SZC Surányi Endre Technikum Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója    

    - Klementné Bíró Anikó tanárnő és tanítványai, részleteket mutatnak be Kaulics Gellért verseiből, és A sárkányölők rendje című kötetéből

    - Kaulics Gellért Sárkányölők rendje című könyvének bemutatója, az alkotót, intézményünk egykori tanítványát  megismerteti a közönséggel: Korcsmáros Tibor volt osztályfőnök

    - Kötetlen  beszélgetés, dedikálás

    MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK PROGRAMUNKRA!

     

    Kaul Gell: Sárkányölők rendje

    Mást és másképpen olvasnak ma a fiatalok, mint a korábbi generációk. A számítógépek, az internet világában már csak emlék sokszor a könyvolvasás, a nyomda illata, a lapozgatás gyönyörűsége. A digitális kultúra szülötte egykori tanítványom, Kaulics Gellért, a kazincbarcikai Surányi Endre Szakgimnázium és Szakképző Iskola „Petőfije” is, aki úgy döntött, nem az íróasztal fiókjának írja meg könyvét, hanem végigjárja a könyvkiadás rögös útját. Ennek eredménye a kezünkben levő alkotás, amelynek címe: Sárkányölők rendje.
    Ajánlom a könyvet mindazoknak, akik örömmel merülnek el a fantázia világában egy kétezer évvel ezelőtti korban játszódó történetet olvasva. A realitásból kiragadó képzelet szülte helyzetek és különös lények világa az, amire szüksége van a 21. század fiataljának – állítják a kutatók. Valóban, mindezt megtalálhatjuk ebben a kis könyvben: varázslók, sárkányok, élet és halál összecsapása, Alazar küzdelme egy jobb világért, bonyolódó cselekmény, sok párbeszéd – mindez az olvasó érdeklődését hivatott felkelteni. Mese és fantázia keveredése, a szinte mindig történik valami érzése a titka annak, hogy elsősorban a fiatal korosztály számára rögtön emészthető a történet. Persze kell ehhez az is, hogy a fantasy könyvek, filmek ma népszerű formái legyenek a régi kötelező irodalomnak.
    Ebben a könyvben már a felütés is izgalmas: kétezer évvel ezelőtt, élet és halál utolsó nagy csatájának megvívásakor kezdődik minden. Nem ismertetem a cselekményt, de máris izgalmassá teszi az írást, hogy az életet egy bölcs, öreg varázsló, a halált pedig egy sárkány jelképezi. Az ő harcuk hozza létre a két hatalmas erőt, a mennyet és a poklot. Összeülnek a varázslók, hogy megszabadítsák a világot, levadásszák a sárkányokat – a sárkányölők rendje lesznek. Itt lép a színre Alazar, a fiatal vadász, akit kezdetben mesterének megölésével vádolnak, ám ő nagy célt tűz maga elé. Kalandok sorozata következik, míg Alazar a sárkányölők rendjének mestere lesz, hogy onnan folytassa társaival hőstetteit.

    Klementné Bíró Anikó

    GALÉRIA

    Tavaszköszöntő irodalmi délelőtt

    Sárkányölők-rendje01.jpg
    kaulics-gellert.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Munkára fel!

    Munkára fel!

    Surányisok a terepen

    2024. okt. 2.


    Miczán Róbert

    Erasmus+ program - Első napunk Árkoson

    Erasmus+ program - Első napunk Árkoson

    Ma a település és a szálláshelyünk szépségeit, lehetőségeit térképeztük fel.

    2024. szept. 30.


    Miczán Róbert

    Indulás Erdélybe!

    Indulás Erdélybe!

    Erasmus+

    2024. szept. 29.


    Miczán Róbert


    Partnereink

    SZC logo

    Ózdi Szakképzési Centrum


    Ózdi SZC Surányi Endre Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

    3700 Kazincbarcika Irinyi János út 1.

    Telefon: 48/310-822

    E-mail: suranyi.szki.kazincbarcika@gmail.com

    OM azonosító: 203046/004


    2024Ózdi SZC Surányi Endre Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium